известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

Учениците тръгват! Съвети за шофьорите през цялата година

Учениците тръгват! Съвети за шофьорите през цялата година

Тази седмица децата отново ще тръгнат на училище – добър повод да припомним на всички шофьори, че пътната безопасност трябва да бъде приоритет и то не само на 15 септември, когато пътните полицаи засилват присъствието си около учебните заведения. Тъжен повод стана и поредния пътен инцидент с дете – този път в столицата.

Очевидно това е повод „Пътна полиция“ допълнително да засили контрола около пешеходните пътеки край учебните заведения. Тази мярка ще бъде в сила и през останалата част от учебната година – в началото и в края учебните занятия. По данни на МВР при тежки пътни произшествия до месец юли 2023 г. са загинали 18 деца – с три повече спрямо същия период на миналата година. Със 165 се увеличават и ранените – през тази година са 743.

След 15 септември, много родители и техните деца се ползват от правото на ученика да избира свободно училището, където да учи. Това често води до натоварен трафик из града, включително и из малките квартални улици, защото някои родители трябва обезателно да закарат децата си до самия вход на училището. И така всяка сутрин, ден след ден. Трябва да отбележим и друга практика – да оставят колата за 5 минути, които астрономически са половин час и така да блокират живеещите наоколо да използват колите си за своите лични ангажименти.

Друг „плюс“ е, че не е нужна аларма сутрин, защото...

Прочетете цялата статия на следния линк:   https://avto-moto.bg