известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2025 Honda Pilot: отличен избор, въпреки че не е вълнуващ

Екип MyVe
Екип MyVe
19:36 | 14.08.2024
Време за четене: 03:35 мин.
2025 Honda Pilot: отличен избор, въпреки че не е вълнуващ

Honda Pilot 2025: Преглед на новото поколение

Изминаха две години от дебюта на последното поколение на Honda Pilot. Всъщност, новият SUV беше представен за първи път през ноември 2022 г. След кратко събитие за първо изпробване в началото на 2023 г., малко забравихме за "новия" Pilot. Това обаче не означава, че е напълно забравим. След седмица и приблизително 600 мили в 2025 Pilot Black Edition, установих, че SUV-то е изключителен семеен автомобил с легитимно място за седем или осем души вътре, което не е лесно постижение в средния SUV сегмент. Но, след три часа непрекъснато шофиране, седалката не беше удобна, а често зареждане с гориво не беше икономично.

Бързи спецификации на 2025 Honda Pilot AWD Black Edition

  • Двигател: 3.5-литров V-6
  • Мощност: 285 к.с. / 262 lb-ft
  • Ефективност: 19 градски / 25 магистрален / 21 комбиниран
  • Базова цена / Тествана: $41,295 / $56,130

Конкуренти

  • Ford Explorer
  • Chevrolet Traverse
  • Jeep Grand Cherokee
  • Toyota Highlander
  • Kia Telluride

Предимства: Просторен и удобен

Въпреки конкуренцията в сегмента, Pilot е един от най-просторните SUV-та, като предлага място за седем или осем души. Със своите чисти линии и пропорции, Pilot Black Edition изглежда впечатляващо, особено с черните външни акценти и червени шевове в интериора. Въпреки че 9-инчовият тъчскрийн може да изглежда малък в сравнение с конкурентите, софтуерът на Honda е интуитивен и лесен за използване. Също така, Honda Sensing включва множество асистенти за водача, които правят шофирането по-безопасно и по-малко стресиращо.

Недостатъци: Неудобни седалки и висока консумация на гориво

Въпреки многото предимства, Pilot има и някои недостатъци. Седалките могат да бъдат неудобни при продължително шофиране, а разходът на гориво е сравнително висок. Официалните данни показват 19 mpg градски, 25 mpg магистрален и 21 mpg комбиниран разход на гориво. Въпреки че Pilot е нов модел, някои SUV-та с повече мощност предлагат по-добра икономия на гориво. За дълги пътувания, седалките могат да бъдат твърде твърди, което може да причини дискомфорт.

Заключение: Отличен избор за семейства

Въпреки някои недостатъци, Honda Pilot 2025 остава един от най-добрите избори за семейства благодарение на своята просторност, удобства и безопасност. Дори моделът Black Edition на по-висока цена предлага много за своите пари, но EX-L с all-wheel drive е по-достъпен и включва почти същите функции. В крайна сметка, Pilot е сигурен и комфортен автомобил, който изпълнява основната си мисия: да транспортира хора безопасно и удобно.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: