известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2024 Ford Mustang: проблем със задното окачване води до изтегляне от пазара

Екип MyVe
Екип MyVe
21:39 | 26.08.2024
Време за четене: 03:25 мин.
2024 Ford Mustang: проблем със задното окачване води до изтегляне от пазара

Ford изтегля 4,595 автомобила от модел 2024 Mustang поради проблем с задното окачване

Ford изтегля 4,595 автомобила от моделната година 2024 Mustang поради проблем със задното окачване. Производствени дефекти от доставчика на части могат да доведат до недостатъци в задните окачващи възли. В най-лошия случай, това може да отслаби компонента и дори да го счупи.

Сериозен риск за безопасността

Очевидно, това представлява значителен риск за безопасността. При спиране или ускорение, засегнатото колело може да изпита сериозни промени в ъгъла. В най-добрия случай, това ще създаде неравномерно износване на гумите. Въпреки това, при счупен възел, водачите вероятно ще се сблъскат с опасна загуба на стабилност и отзивчивост.

Идентифицирани засегнати части

Според документи, подадени към Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA), Ford е поискала записи за определяне на броя на засегнатите части. Два засегнати задни окачващи възли са идентифицирани и сглобени в автомобили, произведени между 25 юли 2023 г. и 15 септември 2023 г.

Причина за дефекта

Дефектът се предполага, че произлиза от неправилно поставен филтър за отломки, използван по време на процеса на леене. Ford изразява загриженост, че доставчикът може да е позволил шлака да влезе в кухината на частта по време на леенето, което е довело до недостатъци, които компрометират нейната цялост.

Предупреждение към водачите

Ford също така издаде предупреждение към водачите, че „счупен възел може да намали страничната стабилност на превозното средство, което води до значително отклонение на задната гума при спиране или ускорение.“ Това може да доведе до ограничен контрол върху посоката на управление на превозното средство, което увеличава риска от катастрофа.

Преглед и изтегляне

Ford съобщи, че проблемът е бил разгледан от групата за критични въпроси на компанията през юни тази година. Записите на доставчика Citic Dicastal Co. бяха прегледани, за да се определи колко широко разпространен е проблемът. Компанията реши да предприеме действия в началото на август, водещи до официалното изтегляне.

Засегнатите части не са свързани директно с VIN номерата, затова Ford ще уведоми собствениците по пощата и ще ги насочи да отидат до дилърство за проверка на серийните номера на задните окачващи възли. Ако бъдат установени като част от дефектната партида, те ще бъдат заменени безплатно. Клиентите могат да проверят дали техният автомобил е засегнат, като посетят уебсайта за изтегляния на NHTSA или се свържат с обслужването на клиенти на Ford.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: