известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

Toyota със сериозен пробив при батериите за електромобили

Екип MyVe
Екип MyVe
09:20 | 19.09.2023
Време за четене: 01:30 мин.
Toyota със сериозен пробив при батериите за електромобили

Японците ще пуснат акумулатори с пробег до 800 и над 1000 километра

Японската компания Toyota представи своята пътна карта за развитието на авангардните технологии в областта на акумулаторните батерии. Основен акцент в нея са пробив в областта на батериите с твърд електролит, както и три нови технологии за акумулатори с течен електролит за осигуряване на по-висока мощност, по-голям пробег, по-бързо зареждане и по-ниска цена.

Четирите типа акумулаторни блокове от ново поколение се очаква да се внедрят в между 1,7 и 3,5 милиона електромобила на марката до края на настоящото десетилетие. Те би трябвало да привлекат повече клиенти за компанията и ще предложат подобрена ефективност, по-голям пробег и по-конкурентна цена на производство.

При батериите с течен електролит, каквито се използват и в настоящия момент, от Toyota обявиха, че са постигнали огромни подобрения в области като по-високата енергийна плътност, по-ниски разходи и по-добра скорост на зареждане. Първият литиево-йонен акумулатор от нов тип ще се появи през 2026 година и ще се нарича Performance.

Батерията ще се вгражда в следващото поколение електрически модели на Toyota, като ще...

Прочетете цялата статия на следния линк:   https://auto.offnews.bg

Споделете статията в: