Оригиналният Michelin Man от 1898 г.
Произходът на белия Michelin Man
Michelin Man е бял, защото първоначално гумите са били в сив/бял цвят. Едва през 1912 г. в гумите започват да се добавят въглеродни химикали, които ги правят черни. Промяната е структурна, а не естетическа. С добавянето на въглерод гумите станаха по-издръжливи.
Michelin и ресторантите
Michelin започва да преглежда ресторантите в света, за да насърчи хората да пътуват на по-далечни разстояния с колите си, за да се хранят в тези ресторанти. Това води до по-бързо износване на гумите и необходимостта от по-честа смяна.
Звездна система Michelin
Звездната система Michelin достига до три звезди и има следните критерии:
- 1 звезда: „Много добър ресторант в своята категория“.
- 2 звезди: „Отлично готвене, заслужава си обиколка“.
- 3 звезди: „Изключителна кухня, заслужаваща си специално пътуване“.
Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!
Споделете статията в: