известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2026 Mercedes-Benz AMG CLA EV тества способности на Нюрбургринг

Екип MyVe
Екип MyVe
21:49 | 09.09.2024
Време за четене: 02:12 мин.
2026 Mercedes-Benz AMG CLA EV тества способности на Нюрбургринг

Mercedes-Benz CLA-Class: Нов дизайн и хибридни и електрически задвижващи системи

Mercedes-Benz разработва ново поколение на компактния седан CLA-Class, което ще включва както хибридни, така и електрически задвижващи системи. Очаква се продажбите да започнат през 2025 г., като моделът ще се появи на американския пазар през 2026 г.

Нов дизайн и прототипи

Новият дизайн на CLA-Class беше предварително показан миналата година с концепцията Concept CLA-Class. Прототип на версията, настроена от AMG, беше забелязан по време на тестове на пистата Нюрбургринг в Германия.

Детайли и технологии

Прототипът включва големи колела с мощни спирачки и задни светлини, интегриращи логото на Mercedes. Вътрешният дизайн включва един панел, който обхваща цялото табло и интегрира дигитални екрани за инструменталния клъстер, инфотейнмънт система и екран за пътника отпред.

Нова платформа и бъдещи модели

Новият CLA-Class ще бъде първият модел, който ще използва новата платформа MMA (Mercedes Modular Architecture). Други модели, които ще използват тази платформа, включват електрически версии на C-Class и GLC-Class. AMG също разработва своя собствена платформа за електромобили, която се очаква да дебютира следващата година.

Входен лукс и бъдещи модели

Новият CLA-Class ще бъде част от редуцираната гама компактни модели на Mercedes, наричана Entry Luxury. Тази гама ще включва и нови версии на CLA-Class Shooting Brake, GLA-Class и GLB-Class, като всички те вероятно ще имат свои собствени AMG версии.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: