известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2026 ferrari електрически автомобил започва публични тестове

Екип MyVe
Екип MyVe
22:40 | 04.09.2024
Време за четене: 02:37 мин.
2026 ferrari електрически автомобил започва публични тестове

Първият електромобил на Ferrari дебютира в края на 2025 г.

Ferrari работи върху електрически автомобил, който ще дебютира в края на 2025 г., като тестова версия вече е забелязана. Тестовата версия е ранен прототип, където инженерите използват временен корпус, често взет от съществуващо превозно средство, за да съдържа механичния пакет на развиващото се превозно средство.

Тестова версия на електромобила на Ferrari

В случая с електромобила на Ferrari, инженерите използваха корпуса на Maserati Levante за тестовата версия. Фаровете са взети от купето Ferrari Roma, докато изпускателните тръби са фиктивни, за да заблудят зрителите. Странните колела се смятат за аеродинамичен дизайн, който може да влезе в серийно производство.

Дизайн и характеристики

Въпреки че тестовата версия не разкрива много за външния вид на електромобила на Ferrari, използването на корпуса на Levante предполага, че електромобилът ще бъде SUV — нещо, което съвпада с слуховете. Корпусът на Levante също беше използван за тестови версии по време на разработката на SUV модела Ferrari Purosangue, и Purosangue беше видян заедно с тестовата версия на електромобила.

Технологии и иновации

Ferrari не е разкрил подробности за своя електромобил, освен датата на дебюта в края на 2025 г., както и потвърждението, че производството ще започне в началото на 2026 г. в новата сграда E-Building, разположена в централата на Ferrari в Маранело.

Патенти и разработки

Ferrari патенти за технологии за електромобили са се появявали през годините, включително скорошен патент за задвижваща система с три мотора и различни методи за създаване на емоционален звук — един от най-големите продажбени точки на гамата с бензинови двигатели на Ferrari.

Цената се очаква да започне над 500 000 евро (приблизително 554 000 долара), а за да се облекчат опасенията за изтощена батерия след изтичане на гаранцията за новия автомобил, Ferrari може да предложи удължена гаранционна програма, която включва планирани замени на батерията, подобно на това, което прави със своите хибридни модели.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: