известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2025 Volkswagen Jetta и GLI: на границата на изгодата и удоволствието

Екип MyVe
Екип MyVe
23:08 | 04.09.2024
Време за четене: 03:20 мин.
2025 Volkswagen Jetta и GLI: на границата на изгодата и удоволствието

Volkswagen Jetta 2025: Обновен дизайн и по-достъпна цена

Въпреки тенденцията много производители да се отдалечават от седаните, Volkswagen остава верен на модела Jetta, което води до увеличение на продажбите. За моделната година 2025, VW представя обновен екстериор, обновени интериорни елементи и по-ниска начална цена за Jetta и GLI. Въпреки това, това не е пълно преосмисляне на седана. Jetta продължава да бъде достъпно транспортно средство, което успява да изглежда по-луксозно, отколкото всъщност е, докато GLI остава един от най-добрите спортни седани в своя сегмент, особено за тези, които все още предпочитат ръчна скоростна кутия.

Обновен екстериор и интериор

2025 Volkswagen Jetta започва от $23,220. Въпреки лекото увеличение спрямо предишната година, това е поради отпадането на опцията за ръчна скоростна кутия (която все още е налична за спортния GLI). Автоматичните версии на базовите и спортните варианти всъщност са по-евтини от предишните. Въпреки това, SE и SEL виждат умерени увеличения на цените.

Технологии и безопасност

По-ниските модели идват с всички стандартни технологии, които повечето шофьори биха оценили. Функциите за подпомагане на водача са функционални и ненатрапчиви. IQ.Drive (стандарт за всички Jetta) работи добре и не е дразнещ, въпреки че изпълнява много задачи. VW също така улеснява изключването на повечето функции, включително автоматичното стартиране/спиране, което много шофьори не харесват.

Обновен дизайн

Външните промени спрямо предходната година включват преработена предна фасция и решетка, както и нови LED фарове. Нов светлинен бар е добавен на всички модели, освен на базовия, а подобен стил е приложен и на задната част на автомобила. Вашият автор вярва, че обновената предна част е леко подобрение и ще предпази автомобила от остаряване във времето.

Мощност и производителност

Двигателят 1.5-литров турбо продължава да произвежда 158 к.с., като автомобилът се усеща по-мощен, отколкото числата предполагат. Това вероятно се дължи на пиковия въртящ момент, който идва при 1,500 об/мин, и осемстепенната автоматична трансмисия, която ви държи в оптималния диапазон при ускорение. Резултатът е ускорение от 0-100 км/ч за малко над 7 секунди.

Изводи

2025 Volkswagen Jetta е приятно за шофиране, запазва своята полу-зряла идентичност и остава силно конкурентен в сегмента на компактните автомобили. Успешно съчетава комфорт и производителност, като същевременно предлага достъпна цена.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: