известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2025 Ford Maverick Lobo: възраждане на фабричния уличен пикап

Екип MyVe
Екип MyVe
15:12 | 01.08.2024
Време за четене: 03:25 мин.
2025 Ford Maverick Lobo: възраждане на фабричния уличен пикап

Първият модел Ford Lobo пристига като актуализиран 2025 Maverick

2025 Ford Maverick Lobo е уличен пикап с понижено окачване, насочен към производителност на пътя. Ford все още не е обявил колко ще струва 2025 Maverick Lobo, когато пристигне през 2025 г.

Уличен пикап с висока производителност

Днешната сцена на тунинг на пикапи е доминирана от здрави машини, предназначени за катерене по скали или пустинни състезания, но не толкова отдавна уличната производителност беше на мода. Ford сега се стреми да възроди любовта към уличните пикапи с разкриването на 2025 Maverick Lobo.

Уникално окачване и спирачки

Подобно на истински уличен пикап, Lobo е оборудван с понижено окачване, включващо настроени пружини и амортисьори, насочени към производителност на пътя. Пикапът е с половин инч по-нисък отпред в сравнение със стандартния Maverick и с 1,1 инча по-нисък отзад. Подобреният спирачен пакет включва предни спирачни апарати, взети от Ford Focus ST, продаван в чужбина, които са монтирани в 19-инчови дискови колела, завършени в черно. Покривът също е боядисан в черно, докато страничните панели и задната броня съвпадат с цвета на каросерията.

Мощност и задвижване

Ford не добавя допълнителна мощност на Lobo и вместо това описва пикапът като "ново платно" за улични тунинг проекти. В резултат на това той идва със стандартния 2.0-литров турбо-4 двигател на Maverick, който за моделната година 2025 е оценен на 238 к.с. Задвижването на всички колела е включено и идва с двоен съединителен заден модул с диференциално заключване, което помага за насочване на въртящия момент между задните колела, което може да подпомогне завиването при предела. Пикапът дори разполага с режим "Lobo", който подобно на режим на писта, открит в много автомобили, може да подобри производителността при завиване, сцеплението и стабилността, според Ford.

Поръчки и доставки

Поръчките за Lobo са отворени, а доставките са планирани да започнат в началото на 2025 г. Информация за цените все още не е обявена.

Обновена гама на 2025 Maverick

Пикапът е част от обновената гама на 2025 Maverick. Освен преработения дизайн, Ford заменя предишния 8.0-инчов инфоразвлекателен екран с 13.2-инчов екран, работещ с най-новата версия на системата Sync 4. Задвижването на всички колела също е налично с хибридния силов агрегат на Maverick, а предишният пакет Tremor за офроуд вече е самостоятелен модел, присъединяващ се към новия Lobo и предишните модели XL, XLT и Lariat.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: