известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2025 Dodge Durango SRT Hellcat: Hammerhead специално издание революционизира пазара

Екип MyVe
Екип MyVe
23:52 | 10.09.2024
Време за четене: 02:42 мин.
2025 Dodge Durango SRT Hellcat: Hammerhead специално издание революционизира пазара

Dodge отбелязва 20 години на Hemi V-8 в Durango с три специални издания

Dodge представи ново специално издание на Durango, наречено SRT Hellcat Hammerhead, в чест на 20-годишнината от използването на Hemi V-8 двигателя в SUV модела. Тази версия е третата в поредицата от специални издания за 2025 година.

Новото издание Durango SRT Hellcat Hammerhead

Durango SRT Hellcat Hammerhead ще бъде наличен за поръчка на цена от 113 720 долара, без включени разходи за доставка. Dodge все още не е обявил колко бройки ще бъдат произведени, но обикновено такива специални издания са ограничени.

Спецификации и уникални характеристики

Името Hammerhead идва от специалната сива кожена тапицерия Laguna на седалките. Автомобилът е с тъмносин екстериор, наречен Night Moves, и разполага с матов черен капак и 20-инчови джанти също в матов черен цвят. Специалните емблеми SRT Hellcat са със сепия завършек.

Сред стандартните функции са 19-говорителна аудиосистема Harman Kardon, замшева облицовка на тавана, слънчев покрив, въглеродни акценти в интериора, кожен и замшев волан, безжично зарядно за телефон, както и безжични Apple CarPlay и Android Auto. Пакетът включва и спирачки Brembo.

Мощност и производителност

Под капака на Durango SRT Hellcat Hammerhead се намира стандартният суперзареден 6.2-литров V-8 двигател Hellcat. Той осигурява 710 к.с., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди, четвърт миля за 11.5 секунди и максимална скорост от 290 км/ч. Тези показатели са впечатляващи за средноразмерен SUV с три реда седалки.

Последни издания за края на V-8 в Durango

Dodge се подготвя да се сбогува с V-8 двигателя в Durango, последния модел на марката, който предлага този двигател. Подобно на последните V-8 версии на Challenger и Charger, Dodge ще пусне серия от специални издания „Last Call“ за да отбележи края на V-8 ерата в Durango. Първото от тези издания беше представено през януари като 2024 Durango SRT 392 AlcHemi, а още издания са планирани за 2025 година.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: