известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2025 Cupra Raval разкрит: ново VW ID.2 братче на хоризонта

Екип MyVe
Екип MyVe
18:02 | 27.09.2024
Време за четене: 02:55 мин.
2025 Cupra Raval разкрит: ново VW ID.2 братче на хоризонта

Първият субкомпактен електромобил на VW Group ще бъде Cupra Raval

Няколко марки на Volkswagen Group работят върху ново поколение субкомпактни електромобили, като прототип на един от тях вече е забелязан.

Новият електромобил на Cupra

Прототипът е за хечбек модела Raval от Cupra, испанската марка за високи постижения на VW Group, която планира да влезе на американския пазар по-късно през това десетилетие.

Подобни модели от VW и Skoda

Подобни хечбек модели от марките Volkswagen и Skoda също са в процес на разработка. VW беше представен през 2023 г. с концепта ID.2all и ще има и кросоувър версия.

Концептът UrbanRebel

Raval беше представен преди няколко години с концепта UrbanRebel, и съдейки по последните шпионски снимки, ще запази повечето от линиите на концепта в производствената версия. Концептът UrbanRebel беше с дължина 4 метра, или около 15 сантиметра повече от Mini Cooper, и Raval изглежда също толкова компактен.

Платформа MEB Small

Новият електромобил ще използва по-евтина версия на платформата MEB на VW Group за основни EV модели като семейството ID, както и някои модели от други марки на VW Group, включително Audi Q4 E-Tron. Версията MEB Small се очаква да бъде с един мотор на предната ос.

В Raval се очаква електромоторът да доставя до 222 к.с., което е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч под 7 секунди. Обхватът се очаква да е около 430 километра по WLTP тестовия цикъл.

Начало на продажбите

Raval ще започне продажбите през 2025 г. на пазарите, където Cupra вече присъства. VW ID.2 също се очаква да започне продажби следващата година, а неговият кросоувър брат през 2026 г.

Raval вероятно няма да бъде включен в гамата на Cupra, когато марката стартира в САЩ. Cupra е потвърдила само два модела за американския пазар. Единият ще бъде електрическа версия на Formentor, а вторият ще бъде по-голям електрически SUV, който ще се произвежда в Северна Америка.

История на марката Cupra

Cupra започна като подмарката за високи постижения на испанската марка SEAT на VW Group, но през 2018 г. беше преориентирана като самостоятелна марка, предлагаща гама от спортни и емоционални автомобили със забележителен дизайн.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: