известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

Go Kart с 800-конски сили: по-мощен от Dodge Challenger Hellcat!

Go Kart с 800-конски сили: по-мощен от Dodge Challenger Hellcat!

800-конски сили, двойно турбо и пламъци:

Представете си картинг с мощност, почти равна на тази на Dodge Challenger Hellcat Redeye! Звучи невероятно, но е истина. В тази статия ще ви запознаем с чудовищно творение, съчетаващо картинг с двигател от мотоциклет Suzuki Hayabusa.

Мощност, достойна за Батмобил:

Този картинг, изграден по поръчка, е оборудван с 1.340-кубиков двигател от Suzuki Hayabusa, подпомогнат от не един, а два турбокомпресора. Резултатът? 800 конски сили! Тази луда мощност е достатъчна, за да определим това творение, наподобяващо Батмобил, като "абсолютно лудо".

Първи впечатления:

Видеоклипът, представен от Snail TV в YouTube, започва с картинг, бълващ пламъци на диностенд. Трудно е да се надмине подобно въведение! Но звукът на този звяр под газ е не по-малко впечатляващ. В хода на видеото се запознаваме с повредите, получени по време на тестовете, представени сякаш става въпрос за ремонт на Toyota Corolla. Заслужава си да се отбележи това хладнокръвно отношение.

Сила, която руши:

Основният проблем е в оста на картинга. Очевидно 800 конски сили са "разрушителна" сила. По време на клипа става ясно, че нещо не е наред, когато турбото се включи. Диностенд тестовете започват на петата минута, но истинският хаос се разразява около седмата. Задното колело се тресе неконтролируемо с покачването на оборотите, при което тестовете са преустановени. Оказва се, че главината се е разцепила. Ужас!

Цената на лудата мощност:

Освен двата турбокомпресора, двигателят Hayabusa е настроен за високооктаново гориво и е оборудван с електроника, достатъчна за изстрелване на космически кораб. Има и резервоари за въздух за пневматичен механизъм за превключване на предавките, а за да се изкачат задните гуми достатъчно високо за диностенд тестовете, са монтирани разширители на джантите. Те няма да останат на място за състезателната писта, но ние харесваме този "widebody" вид.

Този go-kart е истинско доказателство, че с луда идея, инженерни умения и достатъчно мощност, всичко е възможно. Остава ни само да се чудим какви други лудости ще ни предложат Snail TV в бъдеще.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News