известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

Extreme H: новаторска състезателна серия с водородно задвижване

Екип MyVe
Екип MyVe
16:52 | 10.07.2024
Време за четене: 02:27 мин.
Extreme H: новаторска състезателна серия с водородно задвижване

Extreme H е новаторска състезателна серия, която използва водородно задвижване. Тази серия представлява значителна стъпка напред в прехода към чиста енергия, демонстрирайки най-модерната водородна технология в конкурентна състезателна среда.

Pioneer 25, първият по рода си състезателен автомобил, беше представен пред глобалните медии и поканени гости на кораба „Света Елена“ при моста Тауър Бридж в Лондон. Това събитие официално отбеляза началото на първия сезон, който ще стартира през април 2025 г.

Състезателният автомобил Pioneer 25 е проектиран да показва възможностите на водородните горивни клетки, поставяйки нов стандарт за екологичен моторен спорт. Инвестиционният фонд PIF е първият основен партньор в трите серии електрически състезания, включително Formula E, Extreme E и E1, чрез партньорството Electric 360 (E360).

Алехандро Агаг, основател и главен изпълнителен директор на Extreme H, каза: „Ние сме изключително горди да представим на света първия водороден състезателен автомобил и серията Extreme H. Това е пионерско начало в бъдещето на устойчивия моторен спорт.“

Еволюцията към Extreme H е важен момент за екошампионатите. Водородът има потенциала да се превърне в основен източник на енергия, както в моторните спортове, така и в автомобилната индустрия, разкривайки множество ползи за бъдещето на планетата.

Следващият важен момент за Extreme H ще бъде първият публичен тест на Pioneer 25, който ще се проведе на Hydro X Prix на Extreme E в Шотландия през юли. Техническият директор в Extreme E, Марк Грейн, подчерта значението на новия автомобил и неговите подобрения спрямо предшественика ODYSSEY 21.

Разкриването на нова ера за елшампионата привлече похвали от отборите, които в момента се състезават в серията. Карлос Сайнц, собственик/съветник на ACCIONA и екипа SAINZ XE, изрази вълнението си относно перспективите за водород в състезанията.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: