известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2027 Mercedes-AMG GT 4-door coupe EV: електрическото бъдеще

Екип MyVe
Екип MyVe
13:00 | 06.08.2024
Време за четене: 03:20 мин.
2027 Mercedes-AMG GT 4-door coupe EV: електрическото бъдеще

Mercedes-Benz AMG се подготвя за електрическо бъдеще

Mercedes-Benz AMG, известен със своите мощни V-8 и V-12 двигатели, активно работи върху разнообразно електрическо портфолио. Affalterbach тунинг компанията вече предлага версии на Mercedes' EQE седан, EQE SUV и EQS хечбек, и в момента разработва първия си специализиран електромобил, чийто прототип беше засечен отново.

Новата платформа AMG.EA

Специализираният електромобил ще бъде базиран на модулната платформа AMG.EA и се очаква да дебютира в края на 2025 г. или началото на следващата година. Това предполага, че ще достигне до САЩ като модел за 2027 г. Шпионските снимки показват супер елегантен хечбек с четири врати, който може да се превърне в електрическа алтернатива на текущия GT 4-Door Coupe.

Продължаващото предлагане на бензинови двигатели

Миналия месец Mercedes обяви, че изоставя плановете си да премине изцяло към електрически автомобили в основни пазари до края на десетилетието. Вместо това, производителят планира да продължи предлагането на бензинови автомобили и през следващото десетилетие, което означава, че GT 4-Door Coupe с бензинов двигател може да остане в производство по-дълго от очакваното.

Концепцията Vision AMG

AMG представи потенциален дизайн за първия си специализиран електромобил с концепцията Vision AMG от 2022 г. Тази концепция беше създадена да покаже възможностите на платформата AMG.EA и беше потвърдена от AMG, че ще включва аксиално-флуксни мотори, разработени от Yasa, компания, изцяло притежавана от Mercedes и специализирана в производството на високопроизводителни електромотори.

Аксиално-флуксните мотори са както по-леки, така и по-малки от конвенционалните радиално-флуксни мотори със сходна мощност. Въпреки това, производството на аксиално-флуксни мотори е по-трудно, което ги прави по-малко рентабилни. Един производствен блок тежи само 53 паунда, но генерира до 480 к.с., според Tim Woolmer, главен изпълнителен директор на Yasa.

Електрическата мощ на AMG

AMG има богат опит с електрическата мощ. Първият им опит беше през 2014 г. със SLS AMG Electric Drive, който беше най-бързият и мощен електромобил на пазара по онова време със своите 740 к.с. Оттогава AMG натрупа още повече опит от програмата си във Формула 1, особено в областите на енергийните изхвърляния и възстановявания.

Преди пристигането на първия специализиран електромобил, AMG се очаква да въведе тунинг версии на бъдещите електрически модели CLA-Class, C-Class и GLC-Class.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: