известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2026 Range Rover Velar наследник забелязан като електромобил

Екип MyVe
Екип MyVe
22:56 | 31.08.2024
Време за четене: 02:25 мин.
2026 Range Rover Velar наследник забелязан като електромобил

JLR тества прототип на електрически SUV от семейството на Range Rover

JLR е забелязан да тества прототип на електрически автомобил, който ще бъде част от семейството на луксозните SUV модели Range Rover. Известно е, че JLR планира да представи електрическа версия на своя емблематичен Range Rover по-късно тази година, въпреки че това не е автомобилът. Електрическият Range Rover ще съответства на дизайна на своя бензинов събрат, може би с няколко промени отпред за подобряване на аеродинамичната ефективност. Същото ще важи и за планирания електрически Range Rover Sport.

Новият прототип е по-нисък и по-елегантен

Прототипът, е много по-нисък и по-елегантен от Range Rover и Range Rover Sport, което предполага, че може да бъде наследник на текущия Range Rover Velar. Velar е на пазара от 2018 година и скоро ще бъде време за подмяна.

Възможност за трети ред седалки

Прототипът изглежда по-дълъг от текущия Velar и може би достатъчно дълъг, за да побере трети ред седалки.

Платформа EMA за по-малки SUV модели

Миналата година JLR обяви, че новата платформа EMA (Електрифицирана Модулна Архитектура), разработвана за по-малки SUV модели, ще даде начало на първия си модел през 2025 година, който ще бъде част от семейството на Range Rover. Вероятно това е автомобилът, който се тества тук.

Платформа MLA за по-големи SUV модели

Платформата EMA ще бъде използвана и за следващото поколение на Range Rover Evoque и свързания Discovery Sport. JLR също разполага с платформата MLA за по-големи SUV модели. MLA дебютира в последния Range Rover и също така поддържа последния Range Rover Sport. Очаква се новият SUV да дебютира през 2025 година, а пристигането му в САЩ като модел за 2026 година е вероятно.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: