известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2026 Kia EV4 electric hatch: първи шпионски снимки и детайли

Екип MyVe
Екип MyVe
21:15 | 31.07.2024
Време за четене: 02:52 мин.
2026 Kia EV4 electric hatch: първи шпионски снимки и детайли

Новото Kia EV4 беше забелязано за първи път на тест

Производствената версия на концепта Kia EV4 от преди година беше забелязана за първи път на тестове, като пропорциите ѝ са почти идентични с впечатляващия концепт, чието име тя ще носи.

14 електромобила до 2027 г.

EV4 ще бъде един от 14-те електромобила, които Kia планира да включи в своята гама до 2027 г. Дебютът на модела се очаква догодина, което означава, че той може да се появи на пазара в САЩ като модел за 2026 г., ако бъде одобрен за продажба там.

Дизайн и платформа

EV4 може да бъде описан като фастбек хечбек с размерите на компактен автомобил. Неговата елегантна форма и дискретен спойлер на покрива насочват към спортна насоченост, подобна на по-големия EV6 кросоувър. Автомобилът вероятно ще използва гъвкавата платформа E-GMP на Hyundai Motor Group, която се намира и в моделите EV6 и EV9, както и в някои предложения на Hyundai и Genesis.

Намаляване на разходите

За да намали разходите, Kia се очаква да пропусне 800-волтовата версия на платформата и да избере по-евтина 400-волтова версия. Автомобилният производител направи същото с компактния кросоувър EV3, който дебютира през май.

Мощност и интериор

Все още не е ясно колко конски сили ще има EV4. В EV3, Kia досега обяви само един електромотор с мощност 201 к.с. Вътре вероятно ще има минималистичен интериор с един панел, който комбинира екрани за дигиталния инструментален клъстер и информационно-развлекателната система, подобно на концепта EV4. Kia също спомена, че производствената версия ще включва нов AI-базиран гласов асистент, който автомобилният производител постепенно ще внедрява в повече от своите превозни средства.

Бъдещи планове за САЩ

Kia не разкрива много за бъдещите си EV планове за САЩ, въпреки че автомобилният производител преди това е потвърдил пикап и е намекнал за кросоувър, възможно наречен EV7. Kia също така тества електрически ван, който може да бъде предложен на местния пазар. Автомобилният производител е близо до представяне на обновен EV6, както и високопроизводителен EV9 GT.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: