известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2026 Hyundai Ioniq 6 N: разкрити нови детайли

Екип MyVe
Екип MyVe
22:51 | 10.09.2024
Време за четене: 02:50 мин.
2026 Hyundai Ioniq 6 N: разкрити нови детайли

Hyundai N подготвя нов електрически автомобил

Hyundai N разширява своята гама от високопроизводителни автомобили с нов електромобил. След успешното представяне на първия си EV, 2025 Ioniq 5 N, Hyundai подготвя Ioniq 6 N.

Тестове на новия Ioniq 6 N

Инженерите наскоро бяха забелязани да тестват Ioniq 6 седан, оборудван с редица подобрения, близо до пистата Нюрбургринг в Германия. Сред видимите подобрения са модифицирани арки за колела за по-широка следа, мощни спирачки с предни ротори, които почти запълват 20-инчовите колела, и фиксирано задно крило.

Мощност и производителност

Обикновеният Ioniq 6 разполага с 320 к.с. от система с двойни мотори и задвижване на всички колела. Всяка версия N вероятно ще предоставя повече от двойно този показател. Ioniq 5 N достига 600 к.с. и може временно да увеличи тази стойност до 641 к.с. Hyundai цитира ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.3 секунди за компактния кросоувър, като се очаква нещо подобно и за Ioniq 6 N.

Софтуерни функции за по-добро управление

Автомобилът вероятно ще се възползва от софтуерни функции, разработени от N, предназначени за подобряване на удоволствието от шофирането. При Ioniq 5 N има функции като N e-shift за симулиране на усещането от смяна на предавки, N Active Sound+ с множество звукови опции, включително симулация на звук от бензинов двигател, и N Pedal, който прилага отрицателен въртящ момент чрез задвижващата система за подобряване на управлението.

Бъдещи планове на Hyundai N

Hyundai все още не е обявил планове за Ioniq 6 N, но дебют през 2025 г. като модел за 2026 г. е вероятен, ако автомобилът достигне производство. Това е приблизително времето, когато се очаква обикновеният Ioniq 6 да получи среден цикъл на актуализация.

Hyundai N вероятно ще продължи да пуска автомобили с бензинови двигатели, макар че тези може да бъдат електрифицирани в някаква форма. Hyundai обяви през август, че нови хибридни задвижващи системи са на път, и някои от тях може да бъдат използвани в автомобил на Hyundai N. Също така се очаква Hyundai да планира производствена версия на концепцията N Vision 74 от 2022 г., която включва както батерия, така и водородна горивна клетка за захранване на електрическата система за задвижване.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: