известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2025 Nissan Kicks - радикална промяна

Екип MyVe
Екип MyVe
20:08 | 13.09.2024
Време за четене: 03:30 мин.
2025 Nissan Kicks - радикална промяна

Достъпният SUV

Често се оплакваме от изчезването на нискобюджетни седани и хечбеци, но все още има достъпни автомобили на пазара – просто те са кросоувъри като 2025 Nissan Kicks.

Радикална промяна и нови характеристики

Nissan Kicks претърпя значителна промяна, увеличавайки мощността си, размера и клиренса, като за първи път получава и задвижване на всички колела. Под капака, старият 1.6-литров двигател е заменен с нов 2.0-литров, атмосферно зареден четирицилиндров двигател с 141 конски сили и 190 Нм въртящ момент, свързан с безстепенна автоматична трансмисия.

Увеличени размери и пространство

Новият Kicks е с около 5 см по-дълъг, 4 см по-широк и малко под 2 см по-висок от предишния модел. Клиренсът сега е 21 см, в сравнение с предишните 18 см. Обемът на пътническото пространство се е увеличил с 85 литра, а товарното пространство е нараснало с 133 литра до общо 850 литра.

Задвижване на всички колела и нови функции

Задвижването на всички колела работи предимно в режим на предно задвижване, като пренасочва мощността към задните колела само когато е необходимо. Изберете AWD и ще получите многолинкова задно окачване и режим "Сняг", който използва спирачките и разпределението на въртящия момент за управление на хлъзгави повърхности.

Целта на Nissan Kicks

Nissan насочва Kicks към модели като Hyundai Kona, Chevrolet Trax и Kia Soul. Kicks е предназначен за по-млади купувачи с по-ниски бюджети, но също така е привлекателен и за активни пенсионери. Всички купувачи ще открият, че Kicks предлага по-добра динамика на шофиране и естетика в сравнение с предишния модел, въпреки че някои напомняния за бюджетния клас все още остават.

Впечатления от шофирането

Динамиката на пътя на Kicks е приятна изненада. Управлението е стабилно и изисква минимални корекции. В режим "Спорт" шофирането става още по-забавно. Комфортът при возене е добър, макар че някои неравности могат да го разклатят.

Вътрешното пространство включва дизайнерски детайли, които правят Kicks да изглежда по-луксозен, отколкото е. Големите, ясни двойни 12.3-инчови екрани за инфотейнмънт и наличието на безжично зареждане и безжичен Apple CarPlay са особено впечатляващи. ProPilot Assist също е наличен, като осигурява полуавтоматично управление.

Цените започват от 21,830 долара за базовия модел S. AWD е наличен за всички нива на оборудване, като базовият S включва Nissan Safety Shield 360 като стандарт. Пакетите Premium добавят допълнителни функции като отопляеми седалки и стъклен покрив.

За Kicks, подобрените динамика и възможността за получаване на желани функции без значително превишаване на бюджета го правят атрактивен избор в този клас.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: