известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2025 Hyundai Ioniq 9 електрически SUV с трети ред седалки

Екип MyVe
Екип MyVe
17:27 | 15.08.2024
Време за четене: 02:52 мин.
2025 Hyundai Ioniq 9 електрически SUV с трети ред седалки

Hyundai тества прототип на Ioniq 9 - електрически SUV

Hyundai тества прототип на серийния вариант на концептуалния модел Seven, показан на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2021 г. Първоначално се очакваше да носи името Ioniq 7, но новият SUV с три реда седалки сега ще бъде пуснат под името Ioniq 9.

Дебют и дизайн на Ioniq 9

Hyundai потвърди, че дебютът ще се състои по-късно тази година, като моделът ще бъде на пазара в САЩ през 2025 г. Дизайнът на серийния модел е значително опростен в сравнение с концепцията Seven, но запазва същата изчистена линия на покрива и почти вертикалната задна врата. Конвенционалните кръгли арки на колелата заменят квадратните от концепцията, а задните врати сега са стандартни вместо отварящите се назад врати на концепта.

Размери и вътрешно пространство

Въпреки че превозното средство ще бъде подобно по размер на средноголемите SUV, включително и на Hyundai Palisade, който ще бъде обновен през 2026 г., предимствата на EV платформата осигуряват вътрешно пространство, което е по-близо до това на пълноразмерен SUV. Концепцията Seven имаше дълго междуосие от 126 инча, но междуосието на серийния модел изглежда малко по-късо.

Свързани модели и платформа

Ioniq 9 ще бъде близък роднина на Kia EV9, пуснат миналата година. Genesis също тества електрически модел GV90, който може да бъде свързан с Ioniq 9 и EV9. Неотдавна разкритата концепция Genesis Neolun може да бъде предвещание за стила на GV90.

Очаквани технически спецификации

Hyundai все още не е потвърдил спецификациите на задвижването на серийния модел Seven, но се очаква те да съвпадат с тези на EV9. EV9 се предлага стандартно с батерия от 76.1 kWh и задно задвижване. По-високият клас е с батерия от 99.8 kWh и може да бъде със задно или всички колела. Най-дългият пробег е с батерията от 99.8 kWh и задно задвижване, като EPA оценява пробега на 304 мили. В процес на разработка е и високопроизводителен EV9 GT.

Hyundai работи по близо дузина електромобили за остатъка от десетилетието. Много от тях ще бъдат базирани на следващото поколение EV платформа със стандартизирани батерии и мотори.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: