известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2025 Aston Martin Vanquish: зашеметяващ дизайн и мощност от V-12

Екип MyVe
Екип MyVe
00:55 | 03.09.2024
Време за четене: 03:52 мин.
2025 Aston Martin Vanquish: зашеметяващ дизайн и мощност от V-12

Новият Aston Martin Vanquish заменя DBS Superleggera

Мощност, лукс и размери се увеличават

Aston Martin ще ограничи производството на новия Vanquish до 1000 единици годишно

Представяне на новия модел

Aston Martin представи новия Vanquish, който се очаква да влезе в шоурумите по-късно тази година като модел за 2025 г. в САЩ. Новият Vanquish следва същия път на предноразположените гран турери, както и предшествениците си и заменя DBS Superleggera. Това е третото поколение на модела Vanquish и е единственият V-12 модел в линията на Aston Martin. Той разполага с мощност от 824 к.с., благодарение на нов двигател, базиран на двойно турбинирания 5,2-литров V-12 на DBS Superleggera.

Подобрения в производителността

Новият Vanquish има редица подобрения, включително увеличено налягане на турбините, подсилени вътрешни компоненти, нови цилиндрови глави и нови всмукателни и изпускателни портове. Въведени са нови инжектори и турбини, които осигуряват по-високи скорости и намалена инерция, което води до увеличена производителност и по-добра реакция на дросела.

Трансмисия и задвижване

Двигателят е свързан с осемстепенна автоматична трансмисия, разположена в задната част, чрез карбонов вал, а задвижването е само към задните колела. На задната ос е монтиран електронен ограничител на приплъзването. Според Aston Martin, големият купе модел ще ускори от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди и ще достигне максимална скорост от 344 км/ч.

Дизайн и размери

Vanquish е по-дълъг от DBS Superleggera, като общата дължина е близо 485 см, в сравнение с 471 см за DBS. По-голямата част от допълнителната дължина е между A-колоната и предната ос, което води до различни пропорции. Новата решетка, нови LED фарове, панорамен стъклен покрив и голям черен панел отзад придават на автомобила драматично различен вид от DBS.

Подобрена платформа и окачване

Платформата на автомобила е подсилена с по-твърда двигателна кръстосана скоба и по-дебели подложки, което увеличава страничната твърдост с 75% спрямо DBS Superleggera. Окачването включва двойни носачи отпред и многораменно окачване отзад, като във всеки ъгъл са монтирани амортисьори Bilstein DTX с уникална настройка за Vanquish. Режимите GT, Sports и Sports+ предлагат различни нива на амортизация.

Интериор и технологии

Вътре, таблото е изчистено и включва цифров клъстер и инфотейнмънт система с 10,3-инчови екрани. Физическите контроли на централната конзола заменят остарелия тъчпад и скрол колело на DBS Superleggera. Стандартните спортни седалки могат да бъдат заменени с опционални перформанс седалки с карбонови облегалки. Задните седалки на DBS Superleggera са заменени с кръстосана скоба и място за багаж, като Aston Martin предлага кожени чанти, които перфектно пасват в тези пространства.

Производството ще бъде ограничено до 1000 единици годишно, като поръчките вече са отворени, а доставките се очакват в четвъртото тримесечие на годината. Цената все още не е обявена.

Последвайте Myve в Google Новини за още актуални публикации!

Myve google news
Споделете статията в: