известия
съобщения
АвтоБОТ
myve logo Промоции Локация

2024 Mazda CX-90 – триредов, 7 или 8- местен водещ SUV за Северна Америка (Видео)

Екип MyVe
Екип MyVe
10:05 | 25.12.2022
Време за четене: 01:50 мин.
2024 Mazda CX-90 – триредов, 7 или 8- местен водещ SUV за Северна Америка (Видео)

Въпреки че ще инвестира милиарди долари в разработката на EV, Mazda не бърза да ги вдъхне живот. Като такъв, някой изненадан ли е, че плановете за производство на САЩ не включват електричество до около 2026 г. или дори 2027 г.

От друга страна, японският автомобилен производител наистина бърза да вдъхне живот на още повече кросоувъри и SUV модели. Особено от северноамериканския сорт, както изглежда. И това е съвсем логично. Спомнете си, миналата година компанията обяви планове за по-нататъшно разширяване на серията си CX от CUV, която вече включва субкомпактите CX-3/CX-30, компактите CX-4/CX-5/CX-50 и CX-8, CX -9, плюс кросоувър SUV от среден размер CX-60.

Стратегията изисква по-нататъшното пристигане на три други табелки, CX-70 (ексклузивно за Северна Америка като брат на CX-60), CX-80 (версия от среден размер за международните пазари, не се предлага в Северна Америка), и най-големият от всички CX-90, който ще действа като флагман CUV на марката във важния регион на Северна Америка. От тези нови въведения, всички базирани на прясно разработена архитектура, създадена за надлъжно задвижване и задвижване на задните или всички колела, само CX-60 е видял бял свят досега. В комплект с редови шест мелници и дори мощен eSkyactiv PHEV – но всички те са забранени плодове за феновете в САЩ.

Интересното е, че след това Mazda ще разкрие водещия CUV CX-90, според няколко...

Прочетете цялата статия на следния линк:   https://autozona.bg

Споделете статията в: